The JouRney and DeStiny....

Sepanjang di Rumah ku...

okay...ape yg ade buat bile anda berada di rumah??tido?makan?tgk TV?hehe..sy buat semua tu...sminggu sh aku kat umah amntra tgu masuk keje kat tempat baru..waaahhh..nti aku msti sgt gems dan mls jugak untuk wat keje kan..heh..hopefully not..weee~~

stiap kali bile mak aku kol je..die msti akan tanye..ko dah basuh ke blum aquarium tu...n jawab anak yg comel ini ialah..belum lg mak..hehe..tyme tu lah mak aku bebel nti..pastu aku ngn ika pun g lah basuh aquarium tu..dn hsilnye...air sisalam aquarium itu sgt jernih!!wallaweh!!heh

aku n ika jugak telah memask ns ayam smpena kami berpuase hr isnin yg lepas.atuk aku pun pose jgak.n nasik aym kami berjaya..ceh...rase sndiri blhlh ckp sedap kan..heh

lap tingkap...(walopun xsume tngkap), cabut rumput yg besar n tinggi2..(BESAR2 n TINGGI2 ye..:P), kemas bilik..kemas brg2 aku...wahhh..mcm rajin plak kan aku ni..heh..ni keje2 yg aku buat sepanjang aku suk umah hingga ke hari ni..suri rumah yg berjaya ni..hehe

tgh kmas2 tu tibe2 aku teringat file yg ade sume sijil2 ori aku n surat berank skali.XJUMPE!!mintk tlg eja,ina n siti carikn kat umah subang pun xde jugak.kalo ikutkan lepas aku g intrvw kat johor hr tu aku mmg dh xpenah sntuh dh file tu.rupe2nye file tu ade kat umah atuk aku kat kota tinggi!waaah!!almost 1mont dh bnde tu jd blacan kat sane.baru skang aku tnye...heh..memg xingat lgsung aku ni...haishhh...

semalm spt kol dr Ecolite BIotech.she said that u r hired in our company...waahhh!!dhlah tmpat keje tu sgt dkat ngn umah aku.sepuluh min je dh smpai.aku blh duk umah.xyah sewa umah...best2!!tp knape bru bg tau skang..huhu..aku dh trima keje lain..dh tntgn agreement..hmmm..xpelah..tmpat yg bru ni pun still dkat lg ngn umah aku..alhamdulillah..

mlm td kul 4 xblh tdo.tb2 tbgun pastu dgr bunyi mcm2...g lah beranikan diri cek satu rumah tu.cek kat luar.cek kat dapur.cek kat bilik2.xde pape..tp stil xblh tido smpai kul 5 lbih.last2 aku msg zin as known as my....heh..nsb bek d dh bgn.nk bgn sahur katenye...wahh hilang ckit rase takut.tq so mush sayg..:P

hmm..nape aku citer sume ni?sebab.......aku xde keje..duk umah sahaje!!!heh..lgpun org tu tidak akn mlyn msg aku sewaktu beliau bekerja.busy katenye..whateva..aku pun nti nk cbuk2 supaye aku pun xtrpikir pasal die nti!yea!workaholic!

P/s:ika didalam citer ini adalah adik aku ye..heh..sok die ckp d nk try msk donut!!heh..kwn2 sume jg diri.tabh hadapi sume dugaan.doa byk2 ^_^
1 comments:

waa....rajing nye cik olo..hehe. dapat offer lain gak....xpe makesure jgn yang dikejar xdpt yg dikendong keciciran...


Post a Comment

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog