The JouRney and DeStiny....

my family...

11:33 PM

tibe2 teringat fmly aku...huhu..rindu mereka semua.....

nilah mak n abah aku...pastu along aku...pastu adik2 aku...hmmmmmm....









Read On 0 comments

pernah x korng rase situasi mcm ni......

3:32 PM

pernah x alami situasi ni...

1) korng rase takut n sedih sebb rase projek korng xleh nk ciap..korng rase xsempat nk buat semuanye sebb byk bnde nk kna buat..pastu...tiba2 je bantuan dtg..die ckp die dh ciapkn semuanye tgal kite ambik je nti...hmmmm..kite xbaik pun ngn orng tu tapinye...

2) korng bwak brng yg sgt byk...pastu ade orng nak tlg bawak brn tu...tp korng xnak..pastu...tibe2 je die pandng blkang n ckp mcm ni..."jlnlah dulu,sy jln kat blkng..so sy sy blh jaga awk"hmmm..kite xkenal pun orng tu...

3)korang nk byr air..tibe2...ade orng nk byrkan.die bertegas juga nak byr...huhu..walopun murah...tapi kite xkenal pun orng tu...hmmm

hmmm....sume ni aku alaminya sendiri..kdg2 aku pelik..tapi aku bersyukur..so ramai lglh manusia yg baik kat dunia ni..tapi mcm mane plak dgn diri kite sendiri..huhu MySpace


Read On 0 comments

tentang seseorang...

1:55 AM

hmmm...xtau sebnrnye ape nk citer..tp aku suke tulis ap yg trlintas dlm fkiran aku..n aku rase btul2 nk tulis..so aku pun post kan lah ap yg aku nk tulis...

kdg2 aku fhm je die ni mcm mane..kdg2 aku sndiri pun xfhm die mcm ne..kdg2 aku xamik kisah pun ap yg die ckp..tp kdg2 aku sgt sensitif dgn ap yg die kate...

tp aku rase die sgt comel..hehe..baik kot..heh..ntahlah...bile aku xfhm dengn keadaan die...aku suke tnye orng lain sebenaye die ni mcm ne..huhu..

dan disaat ni..aku xfhm dgn die..xtau knape..tapi aku cube jgak untk fahami die..sebab..................MySpace

Read On 0 comments

terpakse balik jugakkkkk... MySpace

10:54 AM

huhu...aku kena balik jugak..insyaallah nxt wek..so gudbye UKM...gudbye my friends...gudbye jgak pade die..huhu..walopun sedih..tp kat dunia ni ramai lg yg perlukan kite kan..my family ecspecially...huhu..sori sgt2...sori2..sori..tb2 terase seorng ank yg sgt xbrtngungjwb..

so aku kene setelkan semua bnde hr ni jgak!!huh...laporan PA...borng thesis...buku..barng2...ape lg ek...hmmm...MySpace

waaaa...rushing tyme kot..huhu..aku mmg suke wat keje rush2 ni..hhuhu...MySpace

Read On 0 comments

jouRney 2 SabaH!!! MySpace

10:30 PM
flight kul 930..yekot..hehe...kalo nk citer byk sgt!!!heh..so tk gmbr jelah..heh MySpace

end of d story..hehe..memory that will be in my heart..insyaallah.. MySpace

Read On 0 comments

xtau ap yg terjadi...

3:30 PM

ntah...


betul ke blog tmpt kite meluahkn perasaan..betullh tu kan..hehe..aku tnye aku plak yg jwb sendiri..heh..

aku br blik dr sabah ni..dr 11-18 mei 2009 hr tu...best!!!yg xsngkanye dpt jumpe kwn sekolh lme..jauh gile jumpe..heh..seronok sgt!!MySpace

sebenanye nak citer pasal kat sabah..tapi mcm xde mase plak skang ni..nk g melaka ni..ade progrm jati diri..huhu..blik i aku akn tulis segala-galanye..heh..lgpun skrg ni xde mood nk bercerite pjg lebar..xtaulah ape yg terjadi..MySpace

waaaaaaa!!!knapelah jd mcm ni kan..aku terlalu mgmbil bert ke ataupn trlalu mengongkong..aku yg sgt sensitif ke ataupn mmg patut aku terase..huhu..

hmmmmmmm..kdg2..wk2 cerah pun kite blh terasa hujn kan..sebb tibe2 ade air yg mmbasahi pipi..tp cuaca cerh je..panas lg..heh..ape yg aku merepek ntah...MySpace
Read On 0 comments

i could leave if....

1:31 PM
heh..kalo betul2 xsuke aku akn pergi...MySpace
Read On 0 comments

huhu..

7:26 AM

huhu..tibe2 kejelesan melanda kan..menyesal plak explore evrything..ingtkan strong to face all d thing..rupe2nye xdelah kuat sgt..aduyai...

tibe2 kepale pening semula...dr mlm td xbaik...pagi ni mkin bedenyut plak...nk smbng tdo lh blik..huhu..Ya Allah ya Tuhanku....ko sembuhkanlah aku dr segala penyakit dan sihatkanlah tubuh bdn aku ni...amin...

Read On 0 comments

yes!!now i will do that..MySpace

10:51 AM
aku akn buat jgak!!!MySpaceaku buat bkn sebb aku bnci..tapi sebb nk bg ruang untk kebaikan semua pihak...sooooooo..no doubt ya...MySpace
Read On 0 comments
Read On 0 comments

if i could go back to the previous time...

11:24 PM

if i could go back to the previous time...huhu..i just want 2 say this..........MySpace

Read On 0 comments

baLik KamPung!!hooRayyyyyyyyyy!!MySpace

8:04 PM

hr khamis yg lepas bersamaan dgn 30 april 2009 aku telah pulang ke kg aku..yeay!!sudh lame dinntikn saat2 ini..heh..tp xrncng pn nk blik..pas smyg mgrb..tb2 aku dpt satu pgilan dari abah aku..die pun ckp mcm ni..."abah nk blik kg atuk ni..ko nk ikut x?"..aiyaaa..tu pun mau tanya lagi ka..hehe..mstilah mau..heh..kul 10 ayh aku smpai kiteorng pun terus pegi..MySpace

ayh aku ade kursus kat cni..sbb tu lah die blh ade kat cni..aku n abah aku pun teruskn pejalanan yg sgt jem pd mlm tu..aku plak yg tensen walopun bkn aku yg bawak..heh..pastu g amik kakak n adik aku 2 org kat tol seremban..

sampai kg aku kul 2.30 pg mcm tu lah..sampai2 atuk aku 2 orng pun bgun..pastu borak2 dgn kiteorng..heh..cian atuk aku tdur mereka trganggu..heh..sok pg bgun tgk2 ade pkcik aku..oooo diorng pun dtg skali..diorng smpai kul 4 pg mcm tu kot..wktu aku dh tidur dh..MySpace

hmmmm..seronok sgt blik hr tu...tau x sebb ap..sebb aku rase kiteorng sume mcm dh lme giler xjumpe..asyik berborak n mgusik je kejenye...hehe..aku rase best lah...yeay!!

ank pkcik aku sorng je lelaki a.ka. sepupu aku lh kan..cian die xde kwn sebb kiteorng sume pompuan..hidup wanita!!heh..tp die pun mnyakat orng bkn men jgak..huh..MySpace

tibe2 jgak aku sgt ramah dgn jiran2 atuk aku..heh..xknal sgt pun tp berbork jap kan..seronok2!!

sepupu aku yg kecik sorng tu sibuk je suh bwk g kedai..x aku yg kene kakk aku lh jd mngse..heh..last2 bli aiskrim pop je pun...MySpacewawa..wawa..

dlm seronok2 tu aku msih ingt lg yg aku ade exm isnin tau..huhu...last paper aku tu..so kne lah jgak study walopun sgt sukar untuk dilakukan...nsb bek kg aku tu sgt tenang tmptnye...MySpace

sebnanye kg tu nti aku akn duduk seumr hdup aku!!heh..sebb ayh aku ckp pas pencen semua dudk ctu..skang ni ngah wat umah..tp xciap lg..jadi orng jawa lh akuMySpace

atuk aku suke ckp jawa..pastu kiteorng sume xfhm pun..huhu..kdg2 tegelak je..ish2...MySpace

hehhe..ap2 pun memg seronok lh hr tu blik...dpt tenngkn pkirn n hati aku yg xdelah kusut sgt..heh..timekasih semua...MySpace

Read On 0 comments

happy birthday!!

12:54 AM

happy birthday to him..hehe..birthday die 28 april..tp bru tulis skrg plak..xpelah ek..heh..sebb bru ade mase unutk menulis2 ni..

ap2 pun smoga pjng umur...

murah rezeki..

tabah hadapi segala-galanye..

ceria2 selalu..

n _ _ _ _  him slalu...hehMySpace

Read On 0 comments

i Love him So Much..

12:28 PM
Ramai yang tahu tentang cinta.. Ramai yang tahu menyebut perkataan cinta.. Ramai yang tahu bagaimana ingin meluahkan kata-kata cinta.. Tetapi adakah kita tahu apa itu cinta yang sebenarnya? Di sini saya ingin berkongsi dengan anda tentang apa itu cinta. ni saya dapat dari satu artikel..so kite kongsilah reramai ye...

Sifat Cinta
Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.

Cinta Wujud Sejak Dilahirkan

Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepada kekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih.

Cinta Bersedia
Bila sampai masanya di setiap tahap-tahap cinta, maka Tuhan menjadikan manusia itu bersedia menerima cinta itu. Pada mulanya jiwa itu bersedia menerima cinta, lantas sedia pula untuk berkongsi rasa kewujudan dengan dikasihi. Sedia untuk mengikat setia serta saling memahami. Setia untuk dipertanggungjawapkan kerana cinta. Sedia untuk menyerah diri pada yang dicintai.

Cinta Itu Indah
Walaupun kewujudan cinta tidak bisa dilihat, tetapi cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulin dan tidak ia bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlap dan putih bersih.

Cinta Itu Mengharap Balasan
Cinta antara manusia itu berkehendak kepada jodoh atau pasangan, dari diri yang punya persamaan, dari diri yang asalnya satu. Bila dapat yang dicari, bermakna cinta itu menganggap telah bertemu yang paling sesuai dan secocok dengan jiwanya, untuk bersatu kembali. Kehendak itu timbal balik sifatnya kerana manusia dalam bercinta tidak hanya menerima tapi juga menerima.

Cinta Itu Menakluki
Sifat cinta itu ingin menguasai. Dia mahu yang dikasihinya itu hanya khusus untuk dirinya. Dia tidak mahu ianya dikongsi dengan orang lain. Sifat ini menuntut hak untuk mencintai dan dicintai. Tapi, dalam pada ingin menakluki, ia juga ingin ditakluki sepenuhnya.

Cinta Itu Mengetahui
Pada asasnya sebenarnya cinta itu mengetahui. Orang yang bercinta tahu siapa yang patut dicintainya. Cinta tidak perlu bertanya. Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel tentang cinta. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan. Tapi, cinta cuma tahu bercinta. Ia tidak tahu akan peraturan cinta jika tiada diberikan panduan.

Cinta Itu Hidup
Cinta adalah ibarat manusia, boleh berputik, lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta, berkata cinta, melihat cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis. Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati.Tapi ramai orang berharap agar cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun telah mati.

Cinta Itu Suci
Sebagaimana yang banyak dikatakan orang, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkan ia dari godaan nafsu yang tidak ada batasan. Kerana nafsulah cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

Cinta Itu Mempesona
Cinta itu bukan saja indah, tapi mempersonakan. Ia bukan kerana cinta itu nakal sifatnya tapi kerana ia suci dan bersih. Ia adalah sebagaimana anda melihat pada anak kecil yang comel dan bersih. Dia senyum pada anda dan merapati anda. Anda terpesona kerana bukan saja ianya comel, tapi kerana dia adalah insan yang tidak berdosa. Kerana sifat cinta yang mempersona ini selalunya manusia itu berbuat silap bila bercinta.

Apa saja yang dilakukan oleh kekasihnya…mempersonakannya dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa dan akan menodai cinta itu sendiri. Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan oleh nafsu. Nafsu itu tidak bisa dikalahkan melainkan jika anda sentiasa ingat kepada Tuhan Maha Pencipta.

Apakah itu Bukti Cinta?
Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, maka cinta itu tidak tinggi nilainya. Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu,apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?

Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.

hmmm...indah kan cinta tu kalau kita tau menghargai dan memahaminya serta menjaganya..

dalam n3 ni tajuk yg aku tulis ialah 'i love Him so much..' sape 'him' tu ye??heh

nak tau ke..die adelah...mR.poCoyo yg comel!!!heh..i luv u sayang..

Read On 0 comments

sesuatu..

9:49 AM

mcm2 perkare yg berlaku sepanjang mgu lepas...huhu..bnde yg berlaku tu adalah....'sesuatu'..hehe..

aku bnci dgn 'sesuatu' tu..geram dengan 'sesuatu' tu..marah dgn 'sesuatu' tu..kecewa dgn 'sesuatu' tu..sedih dgn 'sesuatu' tu...

tp bile aku pk2 blik..xbaik aku ade perasaan semua tu..aku cube hlngkan..nnnnnnnnnnnnnnnnn nowwwwwwww i think its much beter..

byk plak yg aku blajar dr 'sesuatu' ni...salh satu nye ialah....mcm mane nak bg mood bgun tdo aku hepiiiiiiiiiiiii jah...hehe..suke2..n skrng kalo bgn tdo msti senyum...=)

tp aku tetp trpk kn 'sesuatu' tu..tp bile orng lain ckp mgenai 'sesuatu' tu...aku mgkin diam je kot...sebb dh penat ade semua perasaan yg xbest seblm2 ni..hmmm


Read On 0 comments

.....

2:42 AM

sebenanye walaupun kite nmpk seseorng tu hepi tapi kite xpenah tau yg sebenaye die tgh bersedih..kalo kite nmpk seseorng tu chat..mgkin sebennye die sdng menderita pnyakit yg kronik..huhu..

hmmm..aku xtau ap perasaan aku wktu ni..tp aku rase tibe2 aku nmpk ms dpn aku yg akn pnuh liku nanti..mcm tkut nk hdapinye..kalo blh skrng jugak aku nk ckp kat die yg aku nk akhirkan segala-galnye..tp...xmgkin aku ade kekuatan untuk buat mcm tu..aku xnk orng kcian kat aku..aku benci orng simpati kat aku..tolonglah..huhhu

mak kite rndu mak sgt2..nak blik rumah untuk menengkan segala-galanye..nk melepaskan semuanye..dan mgkin merncng pjalanan hidup yg mgkin xkn seindah biasa lg..

ap2pun..aku cume nk bg tau kat semua orng..yg aku syg korng semua..aku syg kwn2 aku..aku syg die...n andai sesuatu trjadi nti..aku mintk maaf n aku btul2 sayang.....



Read On 0 comments

i'm not a perfect person...

7:03 AM

just want 2 tell that i'm not a perfect person..not a good person as all of u think..

i just wanna b myself n i still improve myself 4 a better life..

sori to everyone ecspecially to my mom n dad..kite syg kat mak n abah..

Read On 0 comments

HATE..

3:53 AM
AKU BNCI SEMUANYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read On 0 comments

segenggam tabah..

11:03 PM

hmmm...mcmne ngn my new blog??hehe..xdelah bru pun..berwjh baru je..n agak formal jugaklah kelihatannya..tp aku suke je sebb die nmpk tersusun n lgpun aku yg buat so mstilah aku kate suke kan..haha..heh...sempena earth hour hr ni aku telah dduk dlm gelap gelita td..sorng2 tau..huhu...
so akibat keboringn yang melampau aku pun tulislah blog ni..mungkin bile aku duduk sorng2 dlm gelap selama 1 jam td sedikt sebnyk aku telah memikirkan sesuatu..nk kate muhasabah diri mungkin ckit2 kot..=).

msg die pun xreply..kat blik pn xde sape2..huhu..tb2 aku tringt mak aku..tp aku dh xnk sedey2 lg..smpai bile kn..heh...

sebnanye byk yg aku pk td..tp bile nk tulis xtaulah plak...

tp ap2 pun..aku rase kehidupan ni sgt sush n sukar..hmmm..tp kite xboleh cpt mengalah..usaha hrus diteruskan walopun mgkin kite dh xbdaye pun sebnye..jdkanlah orng disekeliling anda sbg pmbkr smgt anda...

tau x dalam hidup kite ni ade fasa kehidupn??mstilah semua orng tau kan..heh..fasa khidupan tu selalunye mngenai usia kitelah..kite xkn penah tau bile ajal kite kan..hmmm..aku bile ek..=/.

emosi kite xkn selalunye stabil..kite xkan sntiase jd orng yg btul2 brsemngt..satu hr nti kite pasti akn jatuh jgak..mungkn byk kali..ap yg kite kna buat??bersedialah hdpi segalanye..sebb kite xpenah tau ap yg akan berlaku pd mase akn dtg..so kuatkan lah diri dr segi jasmani n fizikal..tp pling penting kekuatan rohani tu sendiri...

sengenggam tabah perlu dipertahankan buat bekalan diperjalanan..biarpun keruh air di hulu..mungkin akan jernih di muara...





Read On 0 comments

Learn to write in the sand

8:02 PM
Two friends were walking through the desert. In a specific point of the journey, they had an argument, and one friend slapped the other one in the face. The one, who got slapped, was hurt, but without anything to say, he wrote in the sand: "TODAY, MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE". 

They kept on walking, until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one who got slapped and hurt started drowning, and the other friend saved him. When he recovered from the fright, he wrote on a stone: "TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE". 

The friend who saved and slapped his best friend, asked him, "Why, after I hurt you, you wrote in the sand, and now you write on a stone?"

The other friend, smiling, replied: "When a friend hurts us, we should write it down in the sand, where the winds of forgiveness get in charge of erasing it away, and when something great happens, we should engrave it in the stone of the memory of the heart, where no wind can erase it" 

Learn to write in the sand.
Read On 0 comments

miMi..mimi..

12:12 PM


mimi..mimi..hmmm..nilah adik aku yg f1 tu..hhuh..br je duk asrama n sgt homesick orngnye..suke nangis sebb mak n ayah aku duk jauh..apelah nagis2..so aku n kakak aku slalu pgil die bdak 'cengeng'hehe..padan muke..

tp sebenanye die xtau yg kakk die 2 orng ni pun ngis jgak bile teringt mak n abah..huhu..cume ktorng nagis xlah slalu mcm die..heh..masih bisa dikawal lg..hehe..

ap2 pun untuk adik aku ni..bljarlah untuk brdikari ek..kuatkn smgt!!!=)

Read On 0 comments

a little bit relief....maybe..

6:30 PM


hmmm... sedikit kelegaan bg diri aku  ni...huhu..maybe not for a long period but its ok..=)

aku mmg kena berusaha hbis2 san untuk final sem ni kalo betul2 aku nak grade..risau tesis je skrng ni..huhu..sempt ke x siap..huhu..but i really hope that it could be done by its tme...bak nshat kwn aku,tgal sem ni je untuk pulun hbis2 hbisan..dh xlame pun...=)

kesinambungan dr 'not so sure' yg lepas...aku rase sedikit kelegaan jugak..aku rase i'll be okay when i get the result..=)

tp..bile aku dh xrisau orng len plak yg risau lebih2...jgn risau saya ok..heh..insyaallah xde pape=) 

Read On 2 comments

not so sure..huhu

4:11 PM

ade sesuatu yg mnjadi tnde tnye and memusykilkan aku wat mase ni..xtau lg bile aku nk mmstiknnye..aku xde maselah skang ni..huhu

tp semua orng pun xrisau bile aku ckp pasal ni..temasuklah mak n ayh aku n atuk aku skali..aku je yg risau lelebih..mungkin aku ni pk byk sgt kot..huhu

tp ap2 pun aku hrp i'm okay bile dpt kepastian nti=)

Read On 0 comments

balik ke kampung ke rumah???

3:52 PM

hmmm...satu perjalann yg tdk dirncng pd minggu lepas..huhu..nk tegelak plak tibe2..heh..

aku mmg telah plan untuk blik kg atuk ak kat bt pht mgu lepas..iaitu pd 7 hb 3..tp tetibe di pg2 sabtu tu plan tlh berubh dgn serte merta..aku ttp plng ke kg..tp..kat kota tngi lah plak..aku terlupe yg kwn ku che mah duduk kat sane..haha..aku pn xtau mcm ne blh lupe...so ape lgi..ikutlh die blik skali..

hmmm..seronok blik kg..nsb bek lah aku ade kg kan..haha..kalo x aku xtau nk blik mane dah..hehe...waaaa....tp aku tetp rindukn mak,abah n adik aku yg 2 orng tu..rndu nk kna mrh n nak gado2 ngn dak kcik 2 orng tu..huhu..

manusia..bile berjauhan baru tersedar..tp bile masih ade kite pasti terlalai..huhu..tp ap2 pun aku syg atuk aku..syg semua orng..tmkash sebb mask untuk kite atuk..hehe..sedap2..=)

wk2 blik kg pkcik aku bwk g hari lanskap kat hutn bandr..menarik jgaklah..cme agak pnas je untuk bjln2..sebenanye aku suke tgk bunga2 die je..LAWA!!!sgt..hehe.

ap2 pun..rumah ke kg ke...aku tetap hepi..tp aku lg hepi kalo mak ade..huahua..

tmksh che mah bg nek kete..hehe..on d way nk blik jumpe sesorng plak..heh..kelakarlah plak..huhu

Read On 0 comments

saya SaYang mAk dan Abah Saya!!

12:47 AM

sya syg diorng..huhu

walopun kecik2 dulu aku agak nakal..tp diorng ttp dgn aku..ttp dgn ank2nye..

walopun bile dah besar kami semua mule dh naik kepale n wat hal msing..tp diorng tetp setia bersame ktorng...

besr sgt kan pngorbnan diorng..huhu..

bg aku mak n abah adalah yang terbaik kat dunia ni...

walopun mak aku suke membebel tapi aku tau tu sume untuk kebaikn kitorng n ak rndu bl dh lme xdgr mak aku bising..huhu

walopun ayh aku agk garng,,tp grng die sekejp je..pastu die akn wat lawak yg ntah ap2 ntah..huhu..

kasih syng mak n abh xde blsnye kan..terlalu besar untuk aku balas kesemuanye..aku xmampu pun nak bls..

hrgailah jasa kedua orng tua kita..

aku rindu sgt kat mak n abah aku sekrng ni...knape jauh sgt..huhu

Read On 0 comments

many Things To LEarn..AppLy..and Share..

3:29 AM

Alhamdulillah setakat ni bile aku ade ape2 masalah aku masih lg boleh berdiri sampai sekarng walaupun kdg2 aku penat..tapi tenaga aku msih blh dicas lg..mksdnye charger aku msh lg berfungsi hingga kini..alhamdulillah..dalam masa satu harii je aku boleh belajar banyak sangat benda..semua orng pun blh mcm tu kalo die dlm keadaan yg positif..cnthnye hr ni aku belajar:

1. dlm pershbtn memg ade pht n mns nye.kdg2 kite bnci ngn kwn kite sbb perangai die.tp kite pun bknlh sempurne sgt.tp kite sygkn kwn kite sebenanye dan aku xnak tgk semua kwn aku sdih..sume orng kna gmbira tau..

2. hipokrit!!dpn kite ckp lain bile blkng kite ckp lain...byk sgt yg ak jumpe kat kwn2 aku ni..sush nk jumpe yg baik..huhu..tp ap yg pntng kite tau ap yg kite buat..

3. kemahiran mmbuat kputusan..kdg2 kputusan kite kna buat dgn pnts tp mmbri ksn yg baik..tp kdg2 kite ade mase untuk pk kan lame2..ap yg aku nk ckp kat cni sebnanye ialah ap jgak tndakan n keptusan yg kite buat ia msti akn mengubah sesuatu pd kite ataupun orng lain..

4. beranilah tngung risiko bile kite dh buat satu2 perkare tu..

5. beranilh mngaku yg dr kite ni silap bile mmg btul kite yg silap..xpayh malu..turunkan ego..

6. beranilah hdpi segalanye..jgn tkut..jgn tkut..

7. belajarlh mnghrgai n melihat kesushn orng lain...dan wktu tu baru kite akn dpt tau n rase yg kite ni mmg disayangi dan ade orng yg lg sush dr kite..

8. saya sayang kamu selalu..hehe..

Read On 0 comments

huwaaaaaaaaa......

2:44 PM

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tu je nk tulis..huhuhu..

dis tyme i really2 need a rest....really2222...

Read On 0 comments

LiFe Must Go On..

11:43 AM

hmmm...whuteva happen in our life...life must go on!!dont give up..remember that the Sky Is The LimIt Of Our JoUrneY..we can make our life MeaningFul If We WAnT it..APPLY..LEARN..SHARE..

Read On 0 comments

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog