The JouRney and DeStiny....

berdoa..

12:25 AM
Emmm..awk nk buat test ap?

Sy nk test lh..

Nk test untk ap?

Emmm..saje2..je..

Okey..boleh masuk..

Emm sy nk tnye skali lg knape awk buat ni boleh?

Emm..sebenanye……………..

Ooo..knape awk xpegi dulu?

Sebb jauh..

Jauh kat mane tu?

Kat KL..

La kat KL je..sy ingt kat Johor..

Sebb sy student..so sy xde mase nk pegi..

Ooo ok..ok xsakit pun..cikit je..

Oke…xmo tgk!!huhu

Ok ciap..

So bile sy boleh tau?

Mgu dpn ye..nti sy kol awk blik..

Ok..

Takut…sgt…huhu

Read On 4 comments

lupe lgi..huhu

6:48 PM

“asslamualaikum..”

‘waalaikumsalam..ade ape’

“xde pape..saje je kol..”aiyaaa…nk kol pun tara boleh ka??

“bla..bla..bla..bla…”

blaa..bla..blaa..bla..

“k lah..by2…assalamualaikum”

‘eh..dh g hospital blum?’…alwaysssss..huhu

“haaa??”hehe..

‘ish..ish..’

Line celcom terputus…

Read On 0 comments

alaaa..hmmm

12:08 PM

 “xnak lah pegi..sebb xde transport nk blik mlm tu..tkutlah nk blik sorng”

 ‘ok..nti i tnye kat ur boss ek..to fetch u..so dat u can go to d event’

 “ok..”



 ‘I dh bg tau ur boss n he said he can fetch u’

 “o yeke??”wat2 tekejut plak..

 “emmm I’m sorry..i xdpt pgilah..sebb I ade hal lain”

 ‘oooo..xpelah’



 Alaaa..mcm rugilah plak xpegi…ish!!

 ‘eit!!r u sure u don’t want to go ha??’

 ‘a lot of fun maaa!!lot of prizes also!!” huhu..memg pun

 ‘ur boss also so kind.he want to fetch u lor..’ emmm..memg pun

 ‘alaa..common lh..go to the event..jomlah..jomlah…’

  Senyum..

 ‘eit!ur bf must be handsome n charming kan? wasn’t that hard for him to convince u?? 

 “erk??smile again..”

 ‘so??’

 “sori..tak..”

 ‘oo oklah’huhu..


Whattt??huhu..
Read On 0 comments

!!!

9:35 AM

kenpe??!!!!!

xsuke!!

benciiiii dieeee!!!

Read On 0 comments

........

4:00 AM

walaupun aku bkn orng pertame dlm hidup die..tapi aku nk jadi wanita terakhir dlm hidup die..aminn..

Read On 0 comments

motor..motor..

2:57 PM

19 Jan 2010

huhu...semlm servis moto..

tukar tyr blkng = rm65

tukar minyak hitam = rm17

betulkn break dpn = rm 12

total = rm94 

dpt diskaun..so byrn = rm90 shja..MySpace

Read On 2 comments

life

12:57 AM

friday (15 jan 2010)

baru tejage dr tidur yg pnjg..ingtkn tdo sekejap je..pastu tetibe lamelah plak..bile dh bgun sush plak nk tdi blik.tnampk laptop aku yg tgh on n xoff lg tu becahaya kan..heh..aku pun g telah teman laptop ku ni..tibe2 rase nk menulis kan.emmm..xtve plak aku sejk akhir2 ni untk update blog aku walopun aku tau bkn ade sape2 pun nk bce melainkan aku,saya,i n me..heh..xkisahlah..ade aku kisahh??haaa..

kalaulh dlm hidup ni kite asyik kisah je dengan pndgn negatif orng sampai bile pun xkan maju.memglah kdg2 ape yg orng lain ckp pasal kite tu betul kan.sebb tulah kite kene nilai balik pndngn setiap orng..mksud kisah kat cni ialah..setelah kite analisis, selidik n nilai betul2 yg kite memg bkn mcm tu n tulah diri kita yg sebnye..sooooo...dont worry bout d others say..ignore everything..no regretlh..

ini tidak asyik pikir pndngn orng lain je..sampai bile pun kite akn tkut untk buat perubahan dalam hidup ni..xsusah nk jadi susah n xsenang jgak untuk jd senang..tp hidup kite ni kan memg mcm roda..sekejap atas n sejap kite d bwh..hidup ni jgak spt air laut..ade pasng n sutnye..hidup ni jugak penuh ranjau..hidup ini jgak sgt enjoy..hidup ini jugak seperti satu pentas drama..kitelah watak utamanya..orng sekeliling kitelah watak tambahan nye..tapi Allah juga yg menentukan segalanya..apepun..hidup ni sebuah perjalanan yg perlu kite teruskan n tempuhi smapi akhir hayat kite..

kite selalu nk jd yg terbaik dari orng lain..n orng lain pun nk jd terbaik dari kite..tp manusia ni memg dciptkn ade kelmhn n ade kelbihan dr sendri..sebb tulah sebnye kite hidup kat dunia ni untuk melengkapi sesama sendri..kdg2 bile kite lihat kebahagiaan orng lain pasti terdetik perasaan jelous kan..kenape kite tidak bahagia septi dia..sebnye bile wujud perasaan jeles tulah yg akn menyebabkn kite xbhagia..knape tidak kite tumpng kebahagiaan orng lain agar die trus bahagia...n mudh2 han kite juga akn mendpt kebahagian tu..always prays to Allah..

ok lh nak tido dah..mate aku senng je nk telelap..aslkan ade bntal n selimut laju lh aku dibuai mimpi yg indah2 blake..pastu dpt pluk dr bear kan..heh..

ape2pun mudah2 han kite semua bahagia dengan hidup kite sekarng..bersyukurlah dengan ape yg ade..aku bersyukur kerana mempnyai fami;y yg sgt mmhami n mnyayangi antra stu sama lain walopun kdg2 kesushn tu tetp ade n all dis thing make us more stronger..being d sister for my 5 little sis n lil bro was soooo greattt..n i alwyz wanna b with all of u..seriously..walopun kdg2..mereka2 in agk nakl n memngkan kepala..but all of u make my life.............

aku hepi jugak sebb ade kawan2 seperti korang semua...ye korng semua..aah kamu lah salh sorngnye..really luv all my friens..thnks friends..korng memg selalu ade time diperlukan..teringt borak2 kat msjd besi kan..aku betul2 rase dewase wktu tu..huhu..sebnye nk ngis tyme tu..tp xknlh tbe2 nk ngis bile orng lain tgah gelak2..giler ape..heh..ap2pun..semua kawn2 aku mngajr aku mcm2 pasl hidup ni..syg korng..mmuuahh!!untuk kawan2 aku..tabah hadapi segalanye k..jgn penh putus ase..i know u cn do it!!

to my beloved mohd zin bin junit..i love u..seriously..huhu..dh tdo ek..emmm..dulu nk couple ngn pkcik ni xpenah tepikir lngsung..tp tetibe tesuke plak kan..nk wat mcm ne..dh die mengorat aku..aku terime jelah..haha..xdelah..actually saya sgt hepi dengan en Zin n sy pun admire kepade en zin ni..heh..ni sume sebb dak2 up punye gosip lh ni..kalo x msti kiteorng xcouple kan..msti aku dh couple ngn orng lain n en zin pun msti dh couple ngn orng lain..sebnye wktu korng gosip2 kn tu aku xsuke sebnye..tp lame2 suke plak..heh..tibe2 aku pcahkan rahsia sndiri in my blog kan..heh..xpelah..xslah kdg2 kite nk mnghrgai pasngn kite kan..n alhamdulillah sekrng ni dh sethun lbih aku n en zin..mudah2an hngga akhir hayat lah jodhnye..huhu..amin..sush ni..sebb ade orng kene thn ngan kerenah i ni..nsb beklah en zin ni memahami kn..tp kdg2 skit hti jgak ngn en zin ni...heh..tp orng tetp syg kamu..heh.. (bebulu orng yg bce blog aku ni..heh..xpelah blog aku ni xde orng yg bce..) :P 

kenape entri aku kali ni ek..huhu...mybe sebb aku br bgun tdo ditgh2 mlm ni kot..suasana sunyi n aku sorng je yg xtdo lg..so perasaan aku mase ni adlh irama balada..emo je.. :P..nite..seblm tido mari kite maafkn sume orng dulu n saya jugak ingin memohon maaf kepada semua orng yg sy knali..maafkan segala kslahn k..

Read On 3 comments

mengidam~~

11:15 PM





13hb Jan 2010 (wed)


Pg ni xbkfst..lunch pun xamik..sbnye tgh mngidam nk mkn sesuatu..heh..nk mkn mcD..pastu ajklh cik pijah g mcD kat subang airport..waaa..nikmtnye dpt mkn!!heh..selalu mkn xhbis.ni mmg licin lh..kalo tmbh lg pun blh..:P thnk lah pijah..heh..

Dlm pic ni aku pkai tudung pun ntah pape kan..mls nk pkai cntik2 heh..cntikah aku selame ni..haha..alaa..lgpun 10min je dr umah nk g cni..2 yg pkai pn ntah pape ckit..lalaa..pashmina ni bru amik dr dodot tau..ni pun xbyr lg..tgu kndri kawin k.ecah bru byr..heh..ap2 pun aku memg sgt bst mlm ni..walopun g mkn je..tp bile kuar..sume mslh pun xde..dlm hati sape yg tau kn??~~


Read On 0 comments

abg ecah punye wedding n dodot's house ^__^

10:40 AM



Last Sunday (10hn Jan 2010) aku n kawan2(napi,alan,pijah,haf,eja,madah,man,shaker,shawal n dodot) telah pergi ke kendri kawin abg ecah kat sg.tengi!!yea!!heh..thnks to ecah sebb jemput kiteorng..ech ko bile plak nk kawin nih??heh..


Wktu kndri ecah ni aku tmbh aym gorng tau!heh..napi yg kecoh time tu kn..bialah..aku mmg byk mkn pun mr hanapi oi.. :P ap2 pun congrats to ecah walopun bkn die yg kawin..heh

Then..kiteorng g sg buaya plak..heh..btul ke tmpt yg aku ckp nih..kiteorng g umah dodot..blh shoping shawl lg time tuh..aku terus pkai plak tu tudng nye..byr xlg..heh
Thnx to mak n ayh dodot..melayan kiteorng kan..thx to dodt jgak sebb ajak kiteorng g umah ko..^__^ hmmm..mudah2an pershbtn kite semua hingga hjng nyawa kan..amin..n__n






Read On 0 comments

Kenapa perempuan mudah menangis?

8:14 PM


aku dpt dari blog "tentang cinta"..terjumpe plak..aku search menangis..pastu terbace pasal ni..menarik..then i copy in my blog..^__^

Supaya bagi mereka-mereka yang lelaki tahu, kenapa teman wanita mereka terlalu mudah untuk mengalirkan air mata sekiranya berlaku sesuatu dalam perhubungan.


Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengertiĆ¢€¦”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar
jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”

Read On 0 comments

so long..not doing dis..

11:03 PM

emmm..dh lame xmenulis blog ni..nk dkt 5 bln dh pun..heh..since mlm ni aku ade byk mase n sgr cergas plak tu..so aku pun memulkan coretan dlam blog yg dh terbengkalai ni..heh

waaaa..xsngke aku dh besarkn..heh..tiba jah..sepanjang training kat cmpany aku ni..aku rase aku lalui mcm2..ade yg best n of kos lh ade yg x..n kelakarnye bru smlm ofismate aku ni gadoh2 ngn pkwe die..ngis2 lg tu..mrh2..kiteorng yg dlm ofis tu yg jd mgse..mntg2lh time tu bos xde..bkn men lg die mlepaskan perasaan nye..ish..ish..franky plak tu yg byk jd mgse.since die sorng je bor dlm ofis tu tyme tu..so epakselah ek..heh..tapi..tibe2 hr ni diorng dh bebaik semula..laaaa...emm..pnat je die mrh2 kiteorng smlm..ht pompuan ni cpt cair ke..ntahlah ek..

tp aku pompuan..kalo aku dpt lelaki yg mcm bf die tu msti dh lme aku tglkan die...hmmm sebb nmpk sgt yg die tu mcm main2 je..tp mgkin kwn aku tu lg tau..ikut sukelah..yg ptng wat mse ni aku besyukur dgn bf aku sorng nih..heh..tp xtaulh kan kot2 nti jd mcm ne.. ;P

ngah pk weeknd ni nk wat pe..g knduri kawin umah ecah..pastu nk wat pe ek..dhlah elaun xmsuk lgi..aku mmg mngamuk btullh..ish..ish..mndtgkan kmrahan btul..kalo xblh buat jgn bjnji blh x..bg org lain hrapan je..xbaik tau..hmmm..

bos aku ckp aku ni kurng agresif!!ha yeke??heh..btulh tu kot..so die suh aku ganas ckit..tp bkn jd jht..heh..bile aku g nek moto pun...adelh 2, 3 orng lelaki kat ofis aku tekejut..aku ni nmpak sopn sntun n lmah lmbut sgt ke..heh..jgn tetipu..i xtipu sape2 tau..i ni ganas sbnye.. :P

k lah mngarut dh..i hope for a beter dy 4 tmrw n next dy n d nxt day...and ect.. ^___^

Read On 0 comments

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog