The JouRney and DeStiny....

mee goreng mamak style bru..

10:48 AM
style baru?bcoz...gune spagethi lagi.no onion.no sauce. no ketchup. sayur gune kimchi..haa...dan hasilnya..taraaaa!!

Read On 0 comments

got an email from my parents..

1:14 AM
Satu lagi jangan lupa meminta kepada yang memberikan kita kehidupan didunia dan akhirat..

huhu..terharu..plus cedeyh jugak..mmbuatkan aku terpikir sbntar..
Read On 0 comments

masak makanan..

11:03 PM

Asslamualaikum pembuka bicara..cewahh..heh..dah lame xmengupdate blog ni. Bknnye aku xnk cerite pasal kat korea ni. Tapi semngat nak menulis tu malas.heh..kalo dulu ade contest each organize kan. Ni dh xde.kihkih..Nk tau x hr sbtu tu aku mkn ape?hehe..sebnye nk update pasal food yg aku masak je. Masak soto!!!haha…gune sup bunjut je.pastu letk mushroom ngn lada cili pastu bebola ketam tu kan.haa..jadilah!xpayah nk memilih sngt.sedap jugak.haha..sebnye nk bg bebudak lg 2 org tu. En yazid n en kamarul tu..tapi mereka xde kat bilik.ke kota daejeon agaknye. So xdptlah merase. Tulah sape suh tgal aku sorg2.haha..xkisah pun sbnye..

Mari saye mmperkenalkan lada di korea ni. Kalo kat msia mgkin lada besar ni xpedas kan. Pastu lade kecik kite pedas kan.haaa..kalo kat korea ni trbalik tau!!lada besar die lagi pedas dari lade kecik kite!!waa!!memg pedas lah bg org yg suke pedas mcm aku ni.huh!!tapi aku rase cili kampong tu lagi pedas lah.kat sini pun ramai je org2 die yg suke mkn pedas. Aku ingat org korea xmkn pedas mcm org cine.rupe2nye diorg ade yg lagi thn pedas dari aku.kagumm!!ke aku yg mmg xberape nk kuat pedas agknye.heh…


Hari ahd makn ape plak??haha..asik gelak jekan.heh..ok2 sori ye kalian2 semua.aku msk mee sup!kali ni bahan apelah pulak yg aku gune kat korea ni kan.heh..mee gune mee spaghetti. Perencah die plak. Lade besar, pastu ketam tu lagi, pastu tumis2..masukan rencah ayam kan.tambah air n masukkn mee.tadaaaa!!

heh…hasilnye!oklah not bad..sume ok kan aku ni.haha..ok kan aje!!heh. haa..jgn lupe nasi goreng jugak..heh..byk lh mknn. aku cume mngisi keboringn aku je..huuu


Read On 0 comments

cerite..

1:35 PM
ni kat dlm lab at hannam university. kat sini lah tempat keje aku. biar saye perkenalkan dari kiri saye ye.heh..yg sebelah kiri tu name die Sony.prof Lee suke phil die mcm ni "sony yea!!" like this lah kot bunyi nye.haha..seblh sony tu ialah En YAzid. seblh nye plak Mr Hwang lepastu Ji-ya pastu Mr Kamarul.

Sony ni lah yg byk ajar kiteorng dlm lab. bg aku pnybr jgaklah org nye.sebb die asik senyum je walopun bizi nk ajar kiteorng n bizi nk prepare untuk ajar class die n also bizi untuk lab test die sndiri kan. tabah btul lah!heh

ok sebnye aku nk citer pasal Mr hwang hr ni.knape mr hwang??haha..sebb td aku jak die teman untuk pegi woori bank. untuk tukat duit dollar kepade won. memg bnk tu dkt je dgn Hannam U. tpi pnat jgaklah kalo jln kaki. better naik kerete.tapi aku xnak naik kerete die!!sebb die bwk anjing die dlm kete. mcm geli plak aku nk naik kete die kan.haha..jahat aku ni.heh

so aku pun ckplah kat..bnk tu dekat je kan..so better kite jalan kaki. die pun mcm teragak2 gak.sebb msti d mls nk jalan kaki jgak kan. tp aku xnk nek kete die. so die pun ikutlah ckp aku.bjln.jauh jgak tibe2 rase.heh..pdan muke aku!!heh

bile dh smpai bank..tibe2 die pgang dada die. dada die ok. not mine!heh..dlm hati aku ;sudahlah mamat ni..sakit jntung ape?sebb memg d tgh xchat pn.'adehh..so aku tnye die ok x?die ckp ok.just sick.adehh rase besalh plak ajak die jln kaki tgh2 xchat kan.tpi aku tetp xnk naik kete die jgak..haaa..

so untuk mentup rase kebersalahan aku tu..aku pun borak2 lah ngn die.kunun2 nk amik hati.eh tapi aku ikhlas tau.tq seb die teman aku.sebb kalo g ngn org korea proses cept cikit. nsb bek mr hwang ade td. kalo x org tu nk pasport lah.nk ape ntah.hmmm..

ok rindu msia.mklumlah xpenah ke oversea.huahua

Read On 0 comments

lapar~~

3:36 PM
ok bukan lapar sebb ape.tapi rindukan masakna malaysia ok.huhu..nak mkn pedas2!!nk mkn semuanye. balik nak serang semua maknan2 kat msia.mklumlah 1st tyme travel.seblum ni mane ade.plng jauh pegi pun sabah sarawak je.tu pun dalam malaysia lgi kan.

kali ni lain cikit lah.huhu..ok lah..cume nk ckp sya lapar je.tu je.huhu...
Read On 0 comments

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog