The JouRney and DeStiny....

Sepanjang di Rumah ku...

3:49 PM
okay...ape yg ade buat bile anda berada di rumah??tido?makan?tgk TV?hehe..sy buat semua tu...sminggu sh aku kat umah amntra tgu masuk keje kat tempat baru..waaahhh..nti aku msti sgt gems dan mls jugak untuk wat keje kan..heh..hopefully not..weee~~

stiap kali bile mak aku kol je..die msti akan tanye..ko dah basuh ke blum aquarium tu...n jawab anak yg comel ini ialah..belum lg mak..hehe..tyme tu lah mak aku bebel nti..pastu aku ngn ika pun g lah basuh aquarium tu..dn hsilnye...air sisalam aquarium itu sgt jernih!!wallaweh!!heh

aku n ika jugak telah memask ns ayam smpena kami berpuase hr isnin yg lepas.atuk aku pun pose jgak.n nasik aym kami berjaya..ceh...rase sndiri blhlh ckp sedap kan..heh

lap tingkap...(walopun xsume tngkap), cabut rumput yg besar n tinggi2..(BESAR2 n TINGGI2 ye..:P), kemas bilik..kemas brg2 aku...wahhh..mcm rajin plak kan aku ni..heh..ni keje2 yg aku buat sepanjang aku suk umah hingga ke hari ni..suri rumah yg berjaya ni..hehe

tgh kmas2 tu tibe2 aku teringat file yg ade sume sijil2 ori aku n surat berank skali.XJUMPE!!mintk tlg eja,ina n siti carikn kat umah subang pun xde jugak.kalo ikutkan lepas aku g intrvw kat johor hr tu aku mmg dh xpenah sntuh dh file tu.rupe2nye file tu ade kat umah atuk aku kat kota tinggi!waaah!!almost 1mont dh bnde tu jd blacan kat sane.baru skang aku tnye...heh..memg xingat lgsung aku ni...haishhh...

semalm spt kol dr Ecolite BIotech.she said that u r hired in our company...waahhh!!dhlah tmpat keje tu sgt dkat ngn umah aku.sepuluh min je dh smpai.aku blh duk umah.xyah sewa umah...best2!!tp knape bru bg tau skang..huhu..aku dh trima keje lain..dh tntgn agreement..hmmm..xpelah..tmpat yg bru ni pun still dkat lg ngn umah aku..alhamdulillah..

mlm td kul 4 xblh tdo.tb2 tbgun pastu dgr bunyi mcm2...g lah beranikan diri cek satu rumah tu.cek kat luar.cek kat dapur.cek kat bilik2.xde pape..tp stil xblh tido smpai kul 5 lbih.last2 aku msg zin as known as my....heh..nsb bek d dh bgn.nk bgn sahur katenye...wahh hilang ckit rase takut.tq so mush sayg..:P

hmm..nape aku citer sume ni?sebab.......aku xde keje..duk umah sahaje!!!heh..lgpun org tu tidak akn mlyn msg aku sewaktu beliau bekerja.busy katenye..whateva..aku pun nti nk cbuk2 supaye aku pun xtrpikir pasal die nti!yea!workaholic!

P/s:ika didalam citer ini adalah adik aku ye..heh..sok die ckp d nk try msk donut!!heh..kwn2 sume jg diri.tabh hadapi sume dugaan.doa byk2 ^_^
Read On 1 comments

jiwa kacau

3:53 PM
jiwa kacau....he dont know anything~~jiwa kacau..he dont know anything...
Read On 3 comments

tribute to Cik Pijah n Cik Ecah

9:21 AM


huwaa..sedih sebb xdpt nk jumpe korng wat kali terakhir.tp aku rase dlm mase tedekat ni aku blik semula kot.tp xtau tarikhnye bile.hmmmm..xtau nk citer ape.huhu..sedih je.ap2pun thnks korng sebb ade wktu aku susah n senag.really2 apprecite it.hope korng selalu gmbira..byk sgt kngn ngn korang.huwaaaa...
Read On 2 comments

sayu lah pulak..

6:53 PM

okay...dr sulu smpai lah hari smlm aku yakin yg aku xkan sedeih untuk tglkan cmpny aku ni.yakin sgt2 lah.berasa sgt hepi adelah..tapi..tibe2 tadi knape sayu je hati aku nak tglkan cmpny ni ek...bile pulangkan pass, salm dgn Ms Ng..hmmm dgr d ckp tetibe aku sebak..tp knape ye..aku xdelah rapat sgt dgn die.aku seorng pekerja yg bgus agaknye..haha..ok gurau2..;P

pastu jum en johary plak.die ckp.."thnk 2 u to.u've done gud job here.and i'm not such as good as many boss ou there"lbih kurg mcm ni lh ayt nye..cedeh jgak aku.walaupun ade jgak termngumpat pasal bos aku ni kan..hmm

pastu jumpe Mr YY plak..hmmm..aku rase die ni seorng bos yg sgt cool.mule2 aku xsuke care die sbb d ni strict sgt.nak buat ni xboleh.nk buat tu xblh.tp lame2 aku fhm care die n aku suke care d handle satu2 prob.seriously d sgt cool.seorng yg tdk mudah melenting.

pastu last jumpe Mr Chong.our GM.mcm bese..die senyum.wat muke comel die yg telah lame menmbt hati kami2 di ofis tu.heh..walopun umur d dh around 60.yp d kuat lg tau.dn sgt hepi je org nye..

btul2 last jumpe adnin lah.ofismate aku.sedih jgak..

waa...xtaulah knape.tp yg pnting wktu nk mlgkah kluar tu aku sebaklah.septutnye aku hepi sgt2.mgkin tmpat ni byk emori n byk mgjar aku kot..ape2 pun thnk u NEU-BIO..hope dis compny will sucsess!
Read On 2 comments

Duhai bintang pagiku...

9:40 AM

Masihkan ada lagi peluang buat diriku ini untuk bertemu bintang pagi di waktu yg sama dan di tempat yg sama. aku merindui kehangatan cahaya mu yang berupaya menaikkan semangatku yang mudah luntur ini.menerangi kekelaman hidup ku.memberi sinar dan harapan buat insan yg lemah ini.aku sangat kagum dengan penciptnya.Subhanallah..tatkala melihatmu hanya ungkapan tersebut dapat diucapkan.sesungguhnya penciptamu Maha Agung.Allahuakhbar...



Satu ketika dulu..tatkala aku melangkah keluar mencari rezeki..setiap hari bintang pagi akan menyambutku di tempat yg sama.seolah2..mengucapkan selamat jalan padaku.dirimu seolah2 tersenyum pada diriku..dan setiap kali itulah bibir ku ini akan menguntum senyuman pada diri mu.terasa kebahagian menrjah dan menjalari seluruh jiwa dan raga ku ini.


kini..bintang pagi tidak lagi menunjukkan dirinya.aku yg terlwat atau mgkin dirimu yg terlewat. tetapi..lihat saja..sekeliling kita..pembangunan merata-rata..pencemaran seiringan mahu bersaing..mungkin ini sebabnya...




sudah lama diriku tidak melihat dirimu di kaki langit.masa kian suntuk.aku mengharapkan sinar dari mu lagi.ingin ku terus meminjam cahaya yg kau biaskan dan serapkan di dalam diriku kerna ia semakin menyuburkan Cahaya Ilahi didalam hati ku yg rapuh ini...
Read On 0 comments

Thank you ALLAH.. ;)

10:31 AM
alhamdulillah..terima kasih Ya Allah kerana berikan ku peluang ni..Alhamdulillah..
terima ksih diatas doa2 kalian semua.aku pun doakn yg terbaik untuk semua orang.mudah2han hidup kalian semua sentiasa bahagia dan dirahmati Allah.

ok..satu je yg ade dlm pale otak ok iaitu aku nk kuar dr tmpt tu.aku pun xtau knape.tp aku cukup xblh go ngn environmnt nye.huhu.xdnafikan mmg byk yg aku bljr.aku dpt keje ni pun sebb keje aku kat cni.emm...cume ape yg boleh ckp aku hepi sebb aku akn bhjrah.smga aku dpt memlkn khidupan baru yg lbih baik

aku xtau kat tmpat baru nti mcm mane.mgkin lbih truk dr tmpat lame atau pun mgkin baik.dan aku xtau same ade org2 nye lbih ok o lbih xok.ap2 pun aku xnak meltkn harapan yg tngi.aku akn berusaha dan aku harap dipermudahkan segala urusan.yg pnting..aku nk bhijrah dr tmpt lame ke tmpt bru..Alhamdulillah :)

untuk rakan2 ku yg lain..mudah2han korang semua dapat ape yg diimpikan selame ni.aaaminn..
Read On 2 comments

speechless

3:53 PM
bungkam..penah dgr x..kalo xpenah g carik kamus cept!

aku seorng yg jahat.
aku suke ungkit2 perkare dulu!
aku byk sgt becerite smpai orng lain kene dgr kot
nak sgt perhatian agknye
mak n ayh jauh.dulu dekat kat johr balik sebulan sekali.dah jauh baru cedeyh2.
kalo kat umah xsmpt nk borak sgt nngn mereka2.
aku benci!

bos aku ckp aku ni adventurous ckit orng nye.tbah lah.sebb g keje nek moto.suke naik gunung.kalo tgk dr luar xnmpk pun.kunun2 aku ni kuat sgt lah.tbah sgtlah.die xtau aku ni cengeng bile sorng2.
bile jatuh moto ngis sorg2..
lngr org nangis
mak mrh ngis
abah marh ngis
atuk marah ngis
org marah ngis.
aku ngis sorg2 je.
dmam kuat ngis.
tgk citer cedeyh ngis.kesat air mate sembunyi2 kan kalo tgk ramai

kesimpulannye aku ni seorng yg lemah!
aku benci!

tapi ade aku kesah.kalo xnak dkat ngn aku pun xpe.xde bnde yg mnarik kat dr aku ni.aku hanye lah seorng yg bernama azie atupun name penuh die siti norazelah hamdon.only dis..
Read On 2 comments

ape yg aku bljr hr ni

4:51 PM
1.manusia sntiasa lalai.bile dh sush br lah beringt.bile seng semuanye lupe.Ya Allah.ko tetapkanlh hati hamba muini.ampunkn dosa2 hambaMu Ya Allah.seseorng bimbinglh aku ke jln yg diredhai.aku mmrlukannye...
Read On 0 comments

:)

10:50 AM
blik keje ni kene truskan buat~~huhu..hopefully sompatttt..^__^
Read On 0 comments

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog