The JouRney and DeStiny....

HATE..

3:53 AM
AKU BNCI SEMUANYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read On 0 comments

segenggam tabah..

11:03 PM

hmmm...mcmne ngn my new blog??hehe..xdelah bru pun..berwjh baru je..n agak formal jugaklah kelihatannya..tp aku suke je sebb die nmpk tersusun n lgpun aku yg buat so mstilah aku kate suke kan..haha..heh...sempena earth hour hr ni aku telah dduk dlm gelap gelita td..sorng2 tau..huhu...
so akibat keboringn yang melampau aku pun tulislah blog ni..mungkin bile aku duduk sorng2 dlm gelap selama 1 jam td sedikt sebnyk aku telah memikirkan sesuatu..nk kate muhasabah diri mungkin ckit2 kot..=).

msg die pun xreply..kat blik pn xde sape2..huhu..tb2 aku tringt mak aku..tp aku dh xnk sedey2 lg..smpai bile kn..heh...

sebnanye byk yg aku pk td..tp bile nk tulis xtaulah plak...

tp ap2 pun..aku rase kehidupan ni sgt sush n sukar..hmmm..tp kite xboleh cpt mengalah..usaha hrus diteruskan walopun mgkin kite dh xbdaye pun sebnye..jdkanlah orng disekeliling anda sbg pmbkr smgt anda...

tau x dalam hidup kite ni ade fasa kehidupn??mstilah semua orng tau kan..heh..fasa khidupan tu selalunye mngenai usia kitelah..kite xkn penah tau bile ajal kite kan..hmmm..aku bile ek..=/.

emosi kite xkn selalunye stabil..kite xkan sntiase jd orng yg btul2 brsemngt..satu hr nti kite pasti akn jatuh jgak..mungkn byk kali..ap yg kite kna buat??bersedialah hdpi segalanye..sebb kite xpenah tau ap yg akan berlaku pd mase akn dtg..so kuatkan lah diri dr segi jasmani n fizikal..tp pling penting kekuatan rohani tu sendiri...

sengenggam tabah perlu dipertahankan buat bekalan diperjalanan..biarpun keruh air di hulu..mungkin akan jernih di muara...





Read On 0 comments

Learn to write in the sand

8:02 PM
Two friends were walking through the desert. In a specific point of the journey, they had an argument, and one friend slapped the other one in the face. The one, who got slapped, was hurt, but without anything to say, he wrote in the sand: "TODAY, MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE". 

They kept on walking, until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one who got slapped and hurt started drowning, and the other friend saved him. When he recovered from the fright, he wrote on a stone: "TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE". 

The friend who saved and slapped his best friend, asked him, "Why, after I hurt you, you wrote in the sand, and now you write on a stone?"

The other friend, smiling, replied: "When a friend hurts us, we should write it down in the sand, where the winds of forgiveness get in charge of erasing it away, and when something great happens, we should engrave it in the stone of the memory of the heart, where no wind can erase it" 

Learn to write in the sand.
Read On 0 comments

miMi..mimi..

12:12 PM


mimi..mimi..hmmm..nilah adik aku yg f1 tu..hhuh..br je duk asrama n sgt homesick orngnye..suke nangis sebb mak n ayah aku duk jauh..apelah nagis2..so aku n kakak aku slalu pgil die bdak 'cengeng'hehe..padan muke..

tp sebenanye die xtau yg kakk die 2 orng ni pun ngis jgak bile teringt mak n abah..huhu..cume ktorng nagis xlah slalu mcm die..heh..masih bisa dikawal lg..hehe..

ap2 pun untuk adik aku ni..bljarlah untuk brdikari ek..kuatkn smgt!!!=)

Read On 0 comments

a little bit relief....maybe..

6:30 PM


hmmm... sedikit kelegaan bg diri aku  ni...huhu..maybe not for a long period but its ok..=)

aku mmg kena berusaha hbis2 san untuk final sem ni kalo betul2 aku nak grade..risau tesis je skrng ni..huhu..sempt ke x siap..huhu..but i really hope that it could be done by its tme...bak nshat kwn aku,tgal sem ni je untuk pulun hbis2 hbisan..dh xlame pun...=)

kesinambungan dr 'not so sure' yg lepas...aku rase sedikit kelegaan jugak..aku rase i'll be okay when i get the result..=)

tp..bile aku dh xrisau orng len plak yg risau lebih2...jgn risau saya ok..heh..insyaallah xde pape=) 

Read On 2 comments

not so sure..huhu

4:11 PM

ade sesuatu yg mnjadi tnde tnye and memusykilkan aku wat mase ni..xtau lg bile aku nk mmstiknnye..aku xde maselah skang ni..huhu

tp semua orng pun xrisau bile aku ckp pasal ni..temasuklah mak n ayh aku n atuk aku skali..aku je yg risau lelebih..mungkin aku ni pk byk sgt kot..huhu

tp ap2 pun aku hrp i'm okay bile dpt kepastian nti=)

Read On 0 comments

balik ke kampung ke rumah???

3:52 PM

hmmm...satu perjalann yg tdk dirncng pd minggu lepas..huhu..nk tegelak plak tibe2..heh..

aku mmg telah plan untuk blik kg atuk ak kat bt pht mgu lepas..iaitu pd 7 hb 3..tp tetibe di pg2 sabtu tu plan tlh berubh dgn serte merta..aku ttp plng ke kg..tp..kat kota tngi lah plak..aku terlupe yg kwn ku che mah duduk kat sane..haha..aku pn xtau mcm ne blh lupe...so ape lgi..ikutlh die blik skali..

hmmm..seronok blik kg..nsb bek lah aku ade kg kan..haha..kalo x aku xtau nk blik mane dah..hehe...waaaa....tp aku tetp rindukn mak,abah n adik aku yg 2 orng tu..rndu nk kna mrh n nak gado2 ngn dak kcik 2 orng tu..huhu..

manusia..bile berjauhan baru tersedar..tp bile masih ade kite pasti terlalai..huhu..tp ap2 pun aku syg atuk aku..syg semua orng..tmkash sebb mask untuk kite atuk..hehe..sedap2..=)

wk2 blik kg pkcik aku bwk g hari lanskap kat hutn bandr..menarik jgaklah..cme agak pnas je untuk bjln2..sebenanye aku suke tgk bunga2 die je..LAWA!!!sgt..hehe.

ap2 pun..rumah ke kg ke...aku tetap hepi..tp aku lg hepi kalo mak ade..huahua..

tmksh che mah bg nek kete..hehe..on d way nk blik jumpe sesorng plak..heh..kelakarlah plak..huhu

Read On 0 comments

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog