The JouRney and DeStiny....

kacang pool






dah lame teringin nak cube.setelah beberape lame duduk johor..akhirnye baru dapat rase.tragis x??dapat rase ape?rase KACANG POOL..best!best

macam mane tetibe tau pasal kacang pool ni?al kisahnye..rentetan dari projek runaway pijah n ecah.punye lah search mknan yg best kat johor sempena nk smbut diorng.tup..tup..terjumpe kacang pool ni. since xpenah dgr name makann ni..so aku agk tetarik lah untuk mentry nye.tapi oleh kerane tmpt pertemuan kami kat Danga Bay..so....xkesini lah ye.memandangkan bulan puase.jadi lain kali aku bawak korang!heh

semalm berkesempatan ke sini..sempena meneman seornag jejaka g beli tiket bus KORGA..hikhik..yea dapat jugak try :) mkn plak wktu tgh sejuk2 mlm smbil dipadankan dgn air barli suam dengn roti bersama kuah kacanf dicampur dgn daging cikit,lada, bawang and mata lembu.pergh!memang terbaik lah.bak kate radio..gerek sehh..(xtau lh ayt ni sesuai ke x..heh)



pLACE : Kacang Pool Haji
LOKASI : medan selara larkin..berdekatan balai bomba larkin..dekat jugak dengan stesen bus larkin :)
PRICE : 4.00 for one set
TIME : until midnight tau!
KeSEDAPAN : Sedap hingga menjilat jari..heh
MySpace

gerai biase je.tapi ade mknan best.xrugi pun try.murah n berbaloi2..siap tapau lagi okk!! :)

lain kali boleh datang lagi :) ha ni plak resipi kacang pool yg aku dapat dari pak google lah..heh..meh kite try same2 nnti..

Bahan-bahannya:

Kacang parang 2 paket (direbus hingga lembut dan kulitnya dibuang)
5 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
satu inci halia
sedikit jintan manis
sedikit garam

Cara-caranya:

1) Bawang merah, bawang putih, halia dan jintan manis dikisar halus.


2) Tumiskan bahan yang telah dikisarkan tadi dan bila naik bau masukkan
kacang parang dan sedikit garam.

3) Hidangkan bersama telur mata kerbau, bawang yang dicincang dan cili hijau.


4) Perahkan sedikit limau kasturi dan bubuh sedikit lada putih diatas sajian.

5) Di makan bersama roti potong yang dibakar(disapu mentega atau jem garlic bread)

^_^
0 comments:

Post a Comment

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog