The JouRney and DeStiny....

i'm a BEEEeeee ZZZZYyyyyyY

huhu..what a bizi day since last week.last week bz nk ciapkan tender.dis week plak bz preparation untuk exhibition.kalo xde keje mmg xde kejelah.bile ade keje..waaahhhh!bkn main lg..smpai blik mlm pun ade.blik2 umah pengsan.pagi2 bgn g lagi..hmm..aku rase nilh 1st tyme sepnjg aku bekeje yg pling sibuk skali..n how i feel?haha..seronok pun ade.sebb aku mmg suke keje byk2 ni..tpi bile bdn dh skit2 mulelah xbest yg amat..huhu..tp bile bgn sok pagi ok plak..bile blik umah je bagai2 pnykit dtgnye..kalolh ade kerusi yg boleh buat massage tu mmg best giler lah..heh..ade sape2 nk belikan?tlg massage kan pun boleh..hikhik.. ;P

sebenaye company aku involve dlm exhibition Green TEch Asia 2010 kat mines.kat exhibition hall die.msti rmai yg xtau kan kat mines tu ade exhibition hall.sebbb..aku pn xtau mule2.heh..skali g..tmpt tu agk jauh lh jgak ngn shoping centre die walopun ade link bridge untuk g cni.penat jgklah jaln.huhu..dhlah tmptnye mcm tesorok ckit...so xramai orng yg dtg mcm kat KLCC.kalo exhibition kat KLCC tu mmg sesak lah.nk jaln pun sush.nk register tu bkn main pjg lgi kene beratur.tp kalo kat mines ni memg xramai lh.visitor die pun byk yg local je.yg intrnational kureng ckitlah.

so aku n yg lain2 kenelah jge booth benombor M24 kat ctu untuk mmperknalkan produk2 kami.yg aku xpert ckit satu produk je.yg lg 3 tu selame ni aku tau gitu2 je.skali wktu exhibiton kene xplain sume bnde tu kan.xke gelabah namenye tu..tp en johary dh bg taulh ckit2 pasal bnde ni sume.so tgl prctise je.but en johary pesan..its ok..do not expect dat we have to know everythbg bout d product.


hr pertme mcm xlncar sgtlah.pastu bile dh ptg n masuk hari yg seterusnye...alhamdulillah..getting betterlah..heh..aku hepi ngn exhibition ni.sebab makin byk yg aku tau pasal produk aku.orng2 yg dtg kat booth kiterong tu kdg2 tnye mcm2.ad gak yg aku xsure nk jawab.last2 pgil bos aku jgak.pastu brulah tau.ok lah byk bnde yg dapat.yea!pling best sebb dpt xplain kat orng lain dlm Bi.haha..bkn ape.slme ni xpndai sgt nk trgkan bnde2 saintifik ni dlm Bi.tegagap2..tp lame2 dh ok.alhamdulillah..

hari ahad sok plak aku kene g terengganu.ade kusus.3 hari plak tu.sampai hr rabu.pastu hr kamis tu aku blik kg.pjg btul perjlnn aku.satu minngu aku xde kat ofis.cuti lh kirenye.heh..kamis n jum tu bos aku mmg bg off sebb kiteorng dh wat OT..hakhak..tmekasih en johary..

en johary ni baik sebnye.bile tyme2 d baik ni..aku rase mcm syg plak nk tglkn cmpny ni.cmpny ni blh trus maju kalo bioreactor dh beli nnti.mmg mantap lah!tp skrg ni mesin tu kene hold dulu sebb modal kurang.tgh tgu geran dr biotech corp.aku harap aku dapat bina career aku dalm bidang biotek.sebb aku rase bnde makin menarik minat aku.walaupun en johary ni ade mase2 d x ok..tp seriouslah..d byk dedahkan aku dlm bidang2 biotek ni..kdg2 bile aku rase xde keje kat ofis tu..jiwa aku ni memberontak nk cari keje lain.aku xbllh lah duduk diam je xde keje.mule lah nti cari alamt pastu type surat application keje.n jum ni dpn ade intrview.hopefully dapat..sebab tmpat keje tu dekatlah sgt ngn umah aku.alngkah bahagianye kalo dpt duk umah.xyah pikir sewa dh..huhu..

pjg lag pulak..heh..ape2 pun aku rase kehidupan aku makin lame makin mencabar n makin menarik untuk diexplore.berusaha!!!
2 comments:

yup mari kite sama2 mengexplore kehidupan kite....makin lame makin interesting right??? all da best olo....


heh..u r right cik pijah..:)mari kite berusaha untuk capai yg terbaik!insyaallah..all d best to u to..my dear friend! :)


Post a Comment

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog