The JouRney and DeStiny....

life

friday (15 jan 2010)

baru tejage dr tidur yg pnjg..ingtkn tdo sekejap je..pastu tetibe lamelah plak..bile dh bgun sush plak nk tdi blik.tnampk laptop aku yg tgh on n xoff lg tu becahaya kan..heh..aku pun g telah teman laptop ku ni..tibe2 rase nk menulis kan.emmm..xtve plak aku sejk akhir2 ni untk update blog aku walopun aku tau bkn ade sape2 pun nk bce melainkan aku,saya,i n me..heh..xkisahlah..ade aku kisahh??haaa..

kalaulh dlm hidup ni kite asyik kisah je dengan pndgn negatif orng sampai bile pun xkan maju.memglah kdg2 ape yg orng lain ckp pasal kite tu betul kan.sebb tulah kite kene nilai balik pndngn setiap orng..mksud kisah kat cni ialah..setelah kite analisis, selidik n nilai betul2 yg kite memg bkn mcm tu n tulah diri kita yg sebnye..sooooo...dont worry bout d others say..ignore everything..no regretlh..

ini tidak asyik pikir pndngn orng lain je..sampai bile pun kite akn tkut untk buat perubahan dalam hidup ni..xsusah nk jadi susah n xsenang jgak untuk jd senang..tp hidup kite ni kan memg mcm roda..sekejap atas n sejap kite d bwh..hidup ni jgak spt air laut..ade pasng n sutnye..hidup ni jugak penuh ranjau..hidup ini jgak sgt enjoy..hidup ini jugak seperti satu pentas drama..kitelah watak utamanya..orng sekeliling kitelah watak tambahan nye..tapi Allah juga yg menentukan segalanya..apepun..hidup ni sebuah perjalanan yg perlu kite teruskan n tempuhi smapi akhir hayat kite..

kite selalu nk jd yg terbaik dari orng lain..n orng lain pun nk jd terbaik dari kite..tp manusia ni memg dciptkn ade kelmhn n ade kelbihan dr sendri..sebb tulah sebnye kite hidup kat dunia ni untuk melengkapi sesama sendri..kdg2 bile kite lihat kebahagiaan orng lain pasti terdetik perasaan jelous kan..kenape kite tidak bahagia septi dia..sebnye bile wujud perasaan jeles tulah yg akn menyebabkn kite xbhagia..knape tidak kite tumpng kebahagiaan orng lain agar die trus bahagia...n mudh2 han kite juga akn mendpt kebahagian tu..always prays to Allah..

ok lh nak tido dah..mate aku senng je nk telelap..aslkan ade bntal n selimut laju lh aku dibuai mimpi yg indah2 blake..pastu dpt pluk dr bear kan..heh..

ape2pun mudah2 han kite semua bahagia dengan hidup kite sekarng..bersyukurlah dengan ape yg ade..aku bersyukur kerana mempnyai fami;y yg sgt mmhami n mnyayangi antra stu sama lain walopun kdg2 kesushn tu tetp ade n all dis thing make us more stronger..being d sister for my 5 little sis n lil bro was soooo greattt..n i alwyz wanna b with all of u..seriously..walopun kdg2..mereka2 in agk nakl n memngkan kepala..but all of u make my life.............

aku hepi jugak sebb ade kawan2 seperti korang semua...ye korng semua..aah kamu lah salh sorngnye..really luv all my friens..thnks friends..korng memg selalu ade time diperlukan..teringt borak2 kat msjd besi kan..aku betul2 rase dewase wktu tu..huhu..sebnye nk ngis tyme tu..tp xknlh tbe2 nk ngis bile orng lain tgah gelak2..giler ape..heh..ap2pun..semua kawn2 aku mngajr aku mcm2 pasl hidup ni..syg korng..mmuuahh!!untuk kawan2 aku..tabah hadapi segalanye k..jgn penh putus ase..i know u cn do it!!

to my beloved mohd zin bin junit..i love u..seriously..huhu..dh tdo ek..emmm..dulu nk couple ngn pkcik ni xpenah tepikir lngsung..tp tetibe tesuke plak kan..nk wat mcm ne..dh die mengorat aku..aku terime jelah..haha..xdelah..actually saya sgt hepi dengan en Zin n sy pun admire kepade en zin ni..heh..ni sume sebb dak2 up punye gosip lh ni..kalo x msti kiteorng xcouple kan..msti aku dh couple ngn orng lain n en zin pun msti dh couple ngn orng lain..sebnye wktu korng gosip2 kn tu aku xsuke sebnye..tp lame2 suke plak..heh..tibe2 aku pcahkan rahsia sndiri in my blog kan..heh..xpelah..xslah kdg2 kite nk mnghrgai pasngn kite kan..n alhamdulillah sekrng ni dh sethun lbih aku n en zin..mudah2an hngga akhir hayat lah jodhnye..huhu..amin..sush ni..sebb ade orng kene thn ngan kerenah i ni..nsb beklah en zin ni memahami kn..tp kdg2 skit hti jgak ngn en zin ni...heh..tp orng tetp syg kamu..heh.. (bebulu orng yg bce blog aku ni..heh..xpelah blog aku ni xde orng yg bce..) :P 

kenape entri aku kali ni ek..huhu...mybe sebb aku br bgun tdo ditgh2 mlm ni kot..suasana sunyi n aku sorng je yg xtdo lg..so perasaan aku mase ni adlh irama balada..emo je.. :P..nite..seblm tido mari kite maafkn sume orng dulu n saya jugak ingin memohon maaf kepada semua orng yg sy knali..maafkan segala kslahn k..

3 comments:
This comment has been removed by the author.

huhu...akhirnya boleh gak comment...tp da lupe da ape nak komen ari tu..hehe..papepun aku rindu momment jat masjid besi gak olo..huhu


haha..akhirnye komen tertera..heh
aku pun rindu saat2 tu..wuuuu~~


Post a Comment

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog