The JouRney and DeStiny....

hari ini

1st..salam maulidur rasul untuk semua umat islam. smga kite dapat mncontohi dan malakukan sunnah baginda s.a.w.

hari ni...planning aku g trecking kat gng pulai then berpicnic kat air terjun yg bhmpiran gng pulai tu.aku xingt name tmpt rekreasi tu.heee~~ sebnye ni plan zain. aku pun ajaklah adik aku kat UTM tu.tpi die xmo ikut.busy katenye.xpelah dak sekolah kene study.bgus2..

hari ni..trecking sejam setengah.bhnti rhat 2 kali je.fuhh..rekod..rekod..hihi..nk kate tnggi xdelah tnggi sgt.ktinggian 2147 kaki kat daerah pontian.tpi pacak lah jugak.treck jln tar je.bak kate zain lutut ke dagu?ha..mcm tu ek..:)

hari ni..baru aku tau.aku ngn zain ni byk perbezaan kalo naik gunung. en zain kalo hiking akan lbih byk minum air brbnding mkn. tapi aku lbih suke mkn dr minum.hmm..en zain kalo hiking..setiap mase die nak tau dh bape ktinggian.brape lme lg nk smpai.treck kat depan mcm mane.aku plak?heh..aku suke redah jeeeee...xnak tau pun.so jgn bg tau aku kcuali aku tnye.nti aku tensen.sebb trnanti2 xsampai2 kan.. :P

hari ni..cuace sgt cntik.n aku dapt tgk langit yg biruuuuu dilapisi awan putih yg gebu yg bergerak laju ditiup angin.serius cantik.subhanallah.wktu trecking pun angin nye sejuk je.pastu ramai org yg mndaki hr ni.seronok..tapi papepun suasana hr ni mmg sgt teng.knape xamik gmbr?sebb..maleshhh!tpi bile dh balik mcm mnyesal plk.huuu

then g mndi air tejunnn..woooo~~mule2 xnk mndi.tpi bile tgk air tejun yg sgt cntikkkkk..peluang tu xkn dilepaskn.mule xmo mndi.sebb kawsn tu di conquer oleh sekumpln lelaki dan bebudak lelaki kecik.so xjadi.pas mkn2 mkn yg dibawa..aku pun lepak..bace novel bwk pokok tulah.smbil2 tu jeling2 kat org yg mndi kn..dgn harapan..cepatlah blahh..hihi. tetibe ade satu group fmly dtg mndi kat ctu.rmai pompuan..weee~~ape lagi.peluang keemasan nih.heh..yea!dapat mndi!xbest sgt sebb xde kwn nk jerit2 mcm yg lain2.keterujaan aku mndi dlm senyap je.hihi..zain plak xmndi bace surt kabo.bialah die.hihi.last2 terjun jgak msuk dlm group yg reramai tu. :)

emmm..memg best berade dkt dgn alam yg cantik n indah.tenang kan.kalau blh xnk balik.nk duk lelame.mcm mane aku xsuke hiking.walopun penat..tapi view die msti xkn mngecewakan.itu hadiah yg plng TERBAIKK!tapi disebbkan aku keje..jadi xtvt tu sgt2 lah trbatas.sebb surelah kne mnx cuti.hmm..so kalo ade mase mmg aku joinlah.kalo xde..pasrah lh..:)

hari ni...
i. biarlah org xpndg kite pun yg pntg kite pndg lh diri kite sndiri!hargai diri sendiri.xperlu harapkan org lain.semuanye bermula dari diri kite.bru lah org lain dpat tgk.yg pntg dalaman kene kuat.

ii. carilah sesuatu yg menengkan dan betul2 dpat mngmbirakn kite dikala kite rase yg smngat kite dh mule luntur..jgn biarkn semgt tu hilang.sebb kite kene trus bersemngat untuk trus hidup n lawan semua cabaran yg datang!fighting!

iii.ape2pun jgn lupe siape pencipta kita. Allah jugelah tmpat yg pling mustajab untuk kite memohon pertolongan.

kerana semuanye bermula dengan hari ni..saat ini..diri ini...
.................................................................................................................................................................

0 comments:

Post a Comment

Followers

Pages

hello




ShoutMix chat widget



Powered by Blogger.

About Me

Blog